x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA au trimis din greşeală României o notificare destinată Rusiei

SUA au trimis din greşeală României o notificare destinată Rusiei

23 Iul 2010   •   00:00

Conform regulilor diplomaţiei, ţările trebuie să notifice prompt, dacă deţin un cetăţean al unei alte naţiuni. Diplomaţii trebuie să aibă acces la deţinut şi să poată comunica liber cu el.



SUA au trimis din greşeală României o notificare destinată Rusiei, prin care anunţau că au în custodie un cetăţean rus arestat într-o operaţiune antidrog,scrie realitatea.net.

Notificarea s-a dus din greşeală la România, nu la Rusia, a declarat un oficial american, sub acoperirea anonimatului, potrivit presei internaţionale.

"Am apăsat butonul greşit al faxului, ca să fim sinceri", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, P J Crowley, refuzând să identifice ţara care a primit notificarea. "Am prezentat scuze Rusiei", a subliniat el.

Într-o operaţiune antidrog, autorităţile din Liberia au arestat un pilot rus la 28 mai şi el a fost predat Agenţiei americane antidrog la 30 mai. Pilotul transporta cocaină prin America de Sud, Africa şi Europa.

Crowley a spus că, în mod obişnuit, SUA notifică în 72 de ore. Rusia şi-a exprimat indignarea, acuzând SUA că încalcă legea internaţională.

×
Subiecte în articol: special externe observator