x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA pune zboruri charter pentru ca americanii să părăsească de urgență Libanul

SUA pune zboruri charter pentru ca americanii să părăsească de urgență Libanul

de Redacția Jurnalul    |    02 Oct 2024   •   22:56
SUA pune zboruri charter pentru ca americanii să părăsească de urgență Libanul
Sursa foto: Hepta/Avionul a zburat de la Beirut la Istanbul.

SUA a organizat miercuri un zbor charter pentru ca americanii să părăsească Libanul și intenționează să ofere zboruri viitoare în funcție de cerere, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matt Miller.

Au fost puțin peste 100 de persoane, inclusiv americani și membri de familie ai cetățenilor americani, pe zborul de miercuri, a spus el.

Avionul a zburat de la Beirut la Istanbul.

„A fost o prioritate pentru noi să îmbunătățim capacitatea zborurilor în și din regiune, așa că am încheiat contracte cu transportatori suplimentari pentru a facilita transportul cetățenilor americani”, a declarat Miller. „Sperăm să organizăm zboruri suplimentare în zilele următoare, în funcție de cerere”.

Aproximativ 7 000 de persoane s-au înregistrat la Departamentul de Stat pentru a obține mai multe informații despre modalitățile susținute de SUA de a părăsi Libanul.

„Unii dintre aceștia, presupun, vor dori în cele din urmă să părăsească Libanul, iar alții vor dori să rămână”, a declarat Miller, adăugând că „planurile lor se pot schimba în timp”, notează CNN.

În timp ce Departamentul de Stat face acest nou pas în asistarea americanilor care doresc să părăsească Libanul, administrația Biden nu a inițiat o evacuare a non-combatanților în țară, care ar declanșa un proces de sprijinire a plecării ordonate din țară a personalului american neesențial.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: liban beirut americani charter