x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA efectuează un nou atac în Yemen, după ce Biden a promis că va menține presiunea

SUA efectuează un nou atac în Yemen, după ce Biden a promis că va menține presiunea

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2024   •   10:20
SUA efectuează un nou atac în Yemen, după ce Biden a promis că va menține presiunea
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au efectuat un nou atac împotriva forțelor houthi din Yemen, după ce administrația Joe Biden a promis că va proteja transportul maritim în Marea Roșie, scrie Reuters.

Ultima lovitură, despre care SUA au declarat că a vizat un sit radar, a avut loc la o zi după zeci de lovituri americane și britanice asupra instalațiilor grupării susținute de Iran.

Distrugătorul de rachete ghidate Carney a folosit rachete Tomahawk în următoarea lovitură de sâmbătă dimineața, ora locală, „pentru a degrada capacitatea Houthis de a ataca navele maritime, inclusiv navele comerciale”, a precizat Comandamentul Central al SUA într-o declarație pe X.

Canalul de televiziune Al-Masirah al mișcării Houthi a relatat că Statele Unite și Marea Britanie au vizat capitala yemenită Sanaa cu raiduri.

Intensificând îngrijorările legate de extinderea conflictului regional, avioane de război, nave și submarine americane și britanice au lansat joi rachete împotriva unor ținte din Yemen controlate de gruparea care și-a prezentat campania maritimă ca un sprijin pentru palestinienii asediați de Israel în Gaza, controlată de Hamas.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Yemen houthi