x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA îşi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească în Rusia. Membrii ambasadei din Kiev vor fi evacuați

SUA îşi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească în Rusia. Membrii ambasadei din Kiev vor fi evacuați

24 Ian 2022   •   09:20
SUA îşi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească în Rusia. Membrii ambasadei din Kiev vor fi evacuați
Sursa foto: Agerpres

Statele Unite ale Americii au emis un ordin prin care solicită evacuarea diplomaţilor aflaţi la Kiev. Personalul misiunii diplomatice este obligat să părăsească de urgenţă Ucraina din cauza ameninţării ruse. Cetăţenii americani sunt sfătuiţi să evite călătoriile neesenţiale în Rusia.

Statele Unite ale Americii au emis un ordin prin care solicită evacuarea diplomaţilor săi aflaţi la Kiev. Washingtonul a autorizat, de asemenea, retragerea voluntară a personalului neesenţial al ambasadei

Oficialii i-au îndemnat pe cetăţenii americani din Ucraina să ia în considerare plecarea de pe acum, în caz contrar, nicio intervenţie nu va mai fi posibilă în eventualitatea unei invazii ruseşti.

Rusia concentrează zeci de mii de trupe la graniţa cu Ucraina, împreună cu un arsenal de tancuri, vehicule de luptă, artilerie şi rachete.

Această mişcare a fost un semnal de alarmă pentru SUA şi Europa, care şi-au intensficat eforturile diplomatice cu Moscova în încercarea de a găsi o soluţie la criza actuală.

Departamentul de Stat își sfătuieşte cetăţenii să evite deplasările în Ucraina, dar mai ales în zonele de frontieră din cauza situaţiei volatile. Totodată, cetăţenii americani care vizitează sau locuiesc în Rusia au fost interogaţi fără motiv şi ameninţaţi de oficiali ruşi.

Autorităţile americane recomandă ferm tuturor rezidenţilor întreruperea legăturilor turistice cu Rusia, în caz contrar, pot deveni victimele hărţuirii, maltratării şi extorcării. În aceste situaţii, Washingtonul dispune de o capacitate limitată de acţiune şi asistenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina