x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA neagă acuzațiile UE că profită de pe urma prețurilor mari la gazele lichefiate

SUA neagă acuzațiile UE că profită de pe urma prețurilor mari la gazele lichefiate

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   12:27
SUA neagă acuzațiile UE că profită de pe urma prețurilor mari la gazele lichefiate
Sursa foto: hepta

SUA respinge acuzațiile aduse de unii lideri europeni care spun că vinde gaze lichefiate către UE la prețuri exagerate, profitând astfel de pe urma războiului din Ucraina, scrie dpa.

Un oficial din cadrul administrației americane explică faptul că aceste afirmații sunt false și că Statele Unite ajută blocul comunitar prin livrările de GNL. El precizează că acesta este exportat de companii străine pe baza unor contracte pe termen lung, printre care se află și firme europene care îl revinde ulterior. 

În contextul războiului din Ucraina și a reducerii livrărilor de gaze rusești, UE s-a îndreptat spre SUA, care livrează însă gaze lichefiate către blocul comunitar de patru ori peste prețul de pe piața internă. 

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a acuzat astfel ţările exportatoare de gaze lichefiate de creşterea exagerată a preţurilor, pe fondul crizei energetice. Și Emmanuel Macron a atras atenția Statelor Unite asupra costurilor ridicate. 

Totodată, mai mulți oficiali europeni au spus că SUA profită de pe urma războiului din Ucraina prin vânzarea gazului lichefiat către UE la prețuri exagerate. 

 

×
Subiecte în articol: sua ue gaze lichefiate preţuri