x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite condamnă vehement atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre

Statele Unite condamnă vehement atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   21:18
Statele Unite condamnă vehement atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre

Administraţia de la Washington a condamnat vehement, miercuri seară, atacurile armatei ruse asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, notând că astfel de acţiuni subminează securitatea alimentară mondială.

"Aceste atacuri sunt inacceptabile. Arată că preşedintelui Vladimir Putin nu îi pasă de securitatea alimentară mondială", a declarat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de Agenţia France-Presse şi de publicaţia Barron's.

"Orice atac al Rusiei asupra acestor porturi afectează preţurile produselor alimentare la nivel mondial, precum şi stabilitatea socială şi politică în Africa şi Asia", a afirmat, la rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Ucraina a acuzat miercuri dimineaţă Rusia că a efectuat atacuri cu dronă asupra porturilor ucrainene Reni şi Izmail, situate pe Dunăre. "Terortiştii ruşi au atacat cu drone regiunea Odesa în cursul nopţii. Au fost afectate depozite de cereale din porturi de pe Dunăre", a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa.

Rusia a intensificat, în ultima lună, atacurile asupra infrastructurii portuare din Ucraina, după retragerea din Acordul privind exporturile de cereale pe Marea Neagră.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sua Rusia ucraina