x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA sabotează vaccinul AstraZeneca. Compania a rămas fără fabrică. Cine este favorit

SUA sabotează vaccinul AstraZeneca. Compania a rămas fără fabrică. Cine este favorit

04 Apr 2021   •   19:35
SUA sabotează vaccinul AstraZeneca. Compania a rămas fără fabrică. Cine este favorit

Producătorul suedezo-britanic AstraZeneca nu mai poate produce vaccinul său anti COVID-19 în fabrica din Baltimore, SUA, autoritățile acordând unitatea de producție concurentului Johnson&Johnson, a anunţat un oficial din domeniul Sănătăţii, citat de Reuters.

Compania american anunță că „își asumă întreaga responsabilitate” a instalației Emergent BioSolutions din Baltimore, pentru a livra 100 milioane de doze guvernului până la sfârșitul lunii mai. Departamentul de sănătate a facilitat această schimbare.

Vaccinul AstraZeneca nu a fost aprobat în Statele Unite dar vrea să colaboreze cu administrația Biden pentru a găsi o altă unitate de producție. Casa Albă nu și-a explicat această decizie. Guvernul american a criticat datele învechite ale studiilor privind acest tratament, dar acestea au fost revizuite ulterior. Mai mult, oficiali din domeniul sănătății au declarat că SUA nu are nevoie de acest medicament, chiar dacă va obține aprobarea. 

Tehnologia și prețurile aferente celor două vaccinuri produse de firme concurente, sunt asemănătoare.  

Cu toate acestea, Statele Unite a încheiat acorduri cu Mexic și Canada pentru 4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, produse pe teritoriul țării sale. 

În pofida criticilor, vaccinul anti COVID-19 produs de compania AstraZeneca a fost administrat pentru imunizarea a circa 20 de milioane de britanici.

×
Subiecte în articol: coviid vaccin AstraZeneca johnson