x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA / Val de sinucideri din cauza crizei financiare

SUA / Val de sinucideri din cauza crizei financiare

15 Oct 2008   •   00:00
SUA / Val de sinucideri din cauza crizei financiare
Rămas fără slujbă, un manager din California şi-a ucis toată familia, iar apoi s-a sinucis. O bătrână s-a împuşcat în piept atunci când autorităţile au vrut să o evacueze din casa în care trăise 38 de ani. În Massachusetts, o femeie a trimis un bilet companiei de ipotecare şi i-a ameninţat: "Până când îmi veţi lua casa, voi fi moartă". Carlene Balderrama a lăsat un bilet de adio şi s-a împuşcat.

DISPERARE. Toate aceste cazuri şi multe altele, prezentate de agenţia Associated Press, îngrijorează autorităţile din SUA. Ele se tem că situaţia economică dificilă a ţării ar putea duce la tot mai multe acte violente, aşa că încearcă să-i convingă pe cetăţenii americani să apeleze la ajutor profesionist. În unele zone, liniile fierbinţi care oferă ajutor persoanelor cu probleme psihice sunt suprasolicitate. De asemenea, serviciile de consiliere sunt la mare căutare, iar adăposturile pentru victimele violenţei domestice sunt pline.
Vicarul Bisericii Sfânta Treime din centrul districtului financiar al New York-ului a spus că "oamenii au senzaţia că le este tras covorul de sub picioare", arată AP. Oamenii nu au la cine să apeleze, aşa că mulţi dintre ei sună la linii de prevenire a sinuciderilor. O astfel de linie, The Samaritans, a declarat că numărul telefoanelor au crescut cu peste 16% în ultimul an şi că multe dintre solicitări au legătură cu banii. "Foarte mulţi oameni ne spun că pierd totul. Îşi pierd casele, slujbele", a explicat Virginia Cervasio, director executiv la un centru de prevenire a sinuciderilor din Florida. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe