x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor furniza Ucrainei "asistenţă militară neletală", anunţă şeful Pentagonului

SUA vor furniza Ucrainei "asistenţă militară neletală", anunţă şeful Pentagonului

de Agerpres    |    17 Apr 2014   •   20:38
SUA vor furniza Ucrainei "asistenţă militară neletală", anunţă şeful Pentagonului

Preşedintele american Barack Obama şi-a dat acordul pentru furnizarea unei "asistenţe militare neletale" către Ucraina, mai ales furnizarea de echipamente medicale şi căşti de protecţie, a anunţat joi ministrul american al apărării Chuck Hagel, citat de AFP.

"L-am sunat în această dimineaţă pe ministrul interimar al apărării Mihailo Koval pentru a-i transmite că preşedintele Obama şi-a dat acordul pentru o asistenţă neletală", a explicat şeful Pentagonului cu ocazia unei conferinţe de presă comune cu omologul său polonez Tomasz Siemoniak.

Acest ajutor face parte dintr-o lungă listă de solicitări prezentate în urmă cu câteva săptămâni de Kiev. Printre altele, Washingtonul va oferi "medicamente, căşti, saltele, unităţi de purificare a apei pentru forţele ucrainene, precum şi adăposturi, generatoare şi pompe de carburant manuale" pentru grănicerii ucraineni, a detaliat ministrul american.

Această listă nu pare să includă niciun fel de echipament ce ar putea fi utilizat în luptă, precum veste antiglonţ sau ochelari pentru vedere nocturnă. Washingtonul a trimis deja 300.000 de porţii de mâncare la Kiev la sfârşitul lui martie.

"SUA vor continua să studieze orice eventuale forme de sprijin adiţional pe care l-ar putea furniza Ucrainei", a subliniat Hagel.

Pe de altă parte, mai mulţi parlamentari americani, printre care senatorul republican John McCain, au solicitat în ultimele săptămâni un sprijin mai concret pentru autorităţile ucrainene, făcând apel la Washington să furnizeze "arme uşoare, muniţie sau arme defensive precum sistemele antitanc şi antiaeriene". 

×
Subiecte în articol: sua ucraina ajutor sua ucraina