x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sumă-record plătită la o licitaţie. Vezi cu cât s-a vândut un tablou semnat de Pablo Picasso

Sumă-record plătită la o licitaţie. Vezi cu cât s-a vândut un tablou semnat de Pablo Picasso

26 Mar 2013   •   19:07
Sumă-record plătită la o licitaţie. Vezi cu cât s-a vândut un tablou semnat de Pablo Picasso

Un tablou semnat de Pablo Picasso a fost vândut la licitaţie pentru 155 de milioane de dolari, suma record pe piaţa americană a operelor de artă.

 
Cumpărătorul celebrului tablou "Le Rêve" o pictură în ulei datată 1932, este Steven A. Cohen, controversatul proprietar al unui fond de investiţii din SUA, vânzătorul fiind  mogulul Steve Wynn, proprietarul unui lanţ de cazinouri.
 
Cohen, care deţine o firmă de investiţii estimată la 15 miliarde de dolari, şi Wynn sunt doi dintre cei mai cunoscuţi şi împătimiţi colecţionari americani şi mai deţin şi alte lucrări de Picasso. în 2006, Wynn a achiziţionat tabloul "Visul".
 
Potrivit presei americane, achiziţia tabloului a venit în contextul în care firma lui Cohen, SAC Capital, se confruntă cu o serie de controale din partea autorităţilor, în timpul cărora au fost reţinuţi doi dintre foştii angajaţi ai companiei.
 
La începutul acestei luni, firma lui Cohen a fost de acord să plătească suma record de 616 milioane de dolari pentru a pune capăt a două procese. Această sumă este considerată a fi cea mai mare plătită vreodată în Statele Unite într-un proces comercial.

×
Subiecte în articol: picasso tablou licitatie