x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sumo cel rău, "exmatriculat" din familia Chirac

Sumo cel rău, "exmatriculat" din familia Chirac

de Sînziana Stancu    |    02 Oct 2009   •   00:00

A fost odată ca niciodată un bichon maltez. Numele lui era Sumo şi ajunsese în familia fostului preşedinte francez Jacques Chirac cu ocazia unei aniversări a soţiei sale, Bernadette, la Élysée.



Cel care i-a făcut lui Sumo intrarea în familia prezidenţială a fost nepotul soţilor Chirac, Martin. Lui Sumo îi plăcea la nebunie să stea la Élysée. "Acel căţel era atât de fericit acolo!", a povestit cu duioşie stăpâna lui publicaţiei Le Parisien. "Trebuie să vă spun că acolo avea o grădină mare (...) unde se zbenguia cu Scott, un golden retriever pe care îl avea Martin", a continuat fosta Primă Doamnă a Franţei, precizând că Sumo şi Scott erau "prieteni foarte buni".

SCHIMBAREA
Dar, într-o bună zi, Sumo şi familia Chirac au fost nevoiţi să plece de la Élysée. S-au mutat într-un duplex de pe Cheiul Voltaire, în Paris, iar lipsa de spaţiu, şi mai ales a grădinii favorite unde îşi petrecea toată ziua cu prietenul lui, au făcut din Sumo un căţel trist, aproape depresiv. Asta, la început, pentru că mai târziu el a devenit agresiv, o fiară în toată regula, care îşi muşca sistematic stăpânii, mai ales pe Jacques. De trei ori, l-a muşcat foarte rău, încât a fost nevoie de veterinar, care l-a ţinut pe antidepresive şi tranchilizante o perioadă, ca să-l mai scoată bestia din el.

"Era după cină. Tocmai mă aşezasem într-un fotoliu şi mă pregăteam să citesc. El (Sumo, n.r.) stătea culcat pe jos. Soţul meu a intrat în cameră, iar Sumo a sărit imediat pe el. Bichonii sar foarte sus! M-am speriat pentru că am văzut ţâşnind sânge. Nici nu-ţi dai seama ce dinţi teribili au!", s-a plâns Bernadette, care a povestit una dintre cele mai violente scene petrecute între mica bestie şi stăpânii săi. Ce s-a petrecut în acea seară a fost picătura care a umplut paharul. Soţii Chirac s-au resemnat, dar au hotărât să-l dea pe Sumo. L-au dus la ferma unor prieteni din Seine-et-Marne, unde derbedeul cu patru picioare s-a potolit ca prin farmec. Bernadette spune că "de atunci, nu a mai muşcat niciodată".

×
Subiecte în articol: externe