x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supăraţi pe medicul român

Supăraţi pe medicul român

09 Iul 2010   •   00:00

Locuitorii din Bélesta, un sat de 1.200 de persoane din sudul Franţei, au avut, în urmă cu o lună, neplăcuta surpriză să constate că generalistul lor, o româncă, a plecat fără să-i prevină, anunţă TF1.

O plecare ce a scandalizat, pentru că la sosirea medicului, în aprilie 2009, francezii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i face pe plac. Timp de nouă luni, ro­mânca nu a plătit chirie pentru ca­binet, iar cazarea a fost tot gratuită, timp de jumătate de an.

Mai mult decât atât, un pensionar din localitate a cumpărat pentru cabinet material medical în valoare de 8.000 de euro şi i-a pus la dispoziţie medicului maşina sa. Medicul a plecat însă brusc şi s-a instalat în alt sat, la 150 de km depărtare, luând cu ea instrumentarul din cabinet şi dosarele pacienţilor.

Cei din Bélesta sunt revoltaţi de atitudinea româncei, însă aceasta nu poate fi trasă la răspundere în vreun fel pentru plecarea subită. Sătenii au anunţat însă că intenţionează să meargă să pro­tes­teze chiar în faţa noului cabinet al medicului.

×
Subiecte în articol: externe