x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supravieţuitorii seismului din Nepal au nevoie de ajutor! Milioane de oameni nu au hrană, apă şi adăpost

Supravieţuitorii seismului din Nepal au nevoie de ajutor! Milioane de oameni nu au hrană, apă şi adăpost

de Dragoş Tănase    |    28 Apr 2015   •   10:01
Supravieţuitorii seismului din Nepal au nevoie de ajutor! Milioane de oameni nu au hrană, apă şi adăpost

Opt milioane de persoane sunt afectate de seismul devastator din Nepal, în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 4.310 persoane, într-o țară cu aproximativ 28 de milioane de locuitori, se arată într-un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), publicat marţi.

De asemenea, peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente, iar populația se confruntă, de asemenea, cu lipsa apei și a adăposturilor, scrie în acelaşi raport, citat de Agerpres.

Echipele de salvare încearcă să ajungă în cele mai îndepărtate regiuni ale țării afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat în cursul unei reuniuni de criză că guvernul va încerca să desfășoare ajutoare de urgență — corturi, apă potabilă și produse alimentare — în cele mai izolate localități din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din această țară foarte săracă se confruntă cu o 'provocare considerabilă', iar circulația pe numeroase drumuri a fost întreruptă.

Nepalul, ca întreaga regiune Himalaya, unde se întâlnesc plăcile tectonice indiană și euroasiatică, se află într-o zonă cu puternică activitate seismică.

VEZI AICI CEL MAI RECENT BILANŢ AL SEISMULUI DIN NEPAL!


×
Subiecte în articol: cutremur in nepal seism cutremur nepal onu