x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Szijjarto: Ungaria şi Serbia ''sunt în aceeaşi barcă'' din cauza Greciei şi a Croaţiei în legătură cu criza

Szijjarto: Ungaria şi Serbia ''sunt în aceeaşi barcă'' din cauza Greciei şi a Croaţiei în legătură cu criza

23 Sep 2015   •   16:04
Szijjarto: Ungaria şi Serbia ''sunt în aceeaşi barcă'' din cauza Greciei şi a Croaţiei în legătură cu criza
Sursa foto: Foto: MTI

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a estimat miercuri că Ungaria şi Serbia ''sunt în aceeaşi barcă'', deoarece două ţări membre ale Uniunii Europene, Grecia şi Croaţia, le provoacă probleme importante în legătură cu criza imigranţilor, relatează agenţia MTI.

Potrivit sursei, Szijjarto a avut miercuri convorbiri cu premierul sârb, Aleksandar Vucic, în localitatea Senta, în nordul Serbiei.

Grecia provoacă probleme prin incapacitatea sa de a-şi apăra graniţele, iar Croaţia prin nerespectarea reglementărilor europene şi a solidarităţii, transportând mii de refugiaţi către Ungaria şi dându-i un ultimatum Serbiei de a-i direcţiona pe refugiaţi către Ungaria, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

În opinia lui Szijjarto, guvernul sârb a acţionat până în prezent ''foarte corect'' respingând ultimatumurile Zagrebului şi că a primit asigurări din partea premierului Vucic că Belgradul le va respinge în continuare, deoarece Serbia consideră ''inacceptabil'' comportamentul Croaţiei.

''Ungaria este supusă unor atacuri nedemne din partea premierului croat. Este timpul ca premierul croat să se lupte în campania electorală din Croaţia şi să ne lase pe noi în pace'', a declarat ministrul ungar.

Ungaria a fost atacată de către Croaţia în legătură cu gestionarea problemei imigraţiei, ''însă numai într-o singură zi sistemul croat al serviciilor în materie de migraţie a intrat în colaps şi Zagrebul a anunţat deschis că nu va acţiona în conformitate cu reglementările UE, dar i-a trimis pe refugiaţi în Ungaria fără să-i înregistreze'', a afirmat Szijjarto, precizând că închiderea de către Zagrebul a celui mai important punct de trecere a frontierei cu Serbia i-a provocat mari dificultăţi economice Belgradului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Peter Szijjarto Aleksandar Vucic