x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tablou semnat de Banksy, furat dintr-o galerie londoneză

Tablou semnat de Banksy, furat dintr-o galerie londoneză

de Redacția Jurnalul    |    13 Sep 2024   •   15:45
Tablou semnat de Banksy, furat dintr-o galerie londoneză

Doi bărbați au fost acuzați de furtul picturii „Girl With Balloon”, a lui Banksy. Opera de artă a fost recuperată de poliție.

Doi bărbați, Larry Fraser, de 47 de ani, din Beckton, și James Love, de 53 de ani, din North Stifford, Essex, Marea Britanie, au fost acuzați joi de furt după ce pictura „Girl With Balloon”, a artistului stradal Banksy, a fost furată dintr-o galerie din Londra, scrie Sky News.

Conform Poliției Metropolitane londoneze, cei doi au fost acuzați de furt și s-au prezentat la Wimbledon Magistrates Court în aceeași zi, fiind eliberați pe cauțiune. Cei doi vor apărea în fața instanței pe 9 octombrie.

Furtul a avut loc duminică, în jurul orei 23:00, la o galerie din New Cavendish Street. După investigație, pictura a fost recuperată și va fi returnată galeriei. „Girl With Balloon” este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale artistului stradal Banksy.

Banksy a revendicat recent nouă opere de artă care au apărut în diverse locuri din Londra, într-un ritm neobișnuit de rapid pentru stilul său, cunoscut pentru pauzele lungi între creații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: furt tablou bansky galerie londoneza pictura