x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tactici teroriste: Hamas a ținut ostatici la cel mai mare spital din Gaza

Tactici teroriste: Hamas a ținut ostatici la cel mai mare spital din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2024   •   10:45
Tactici teroriste: Hamas a ținut ostatici la cel mai mare spital din Gaza
Sursa foto: Hepta

Americanii sunt „siguri” că Hamas și Jihadul Islamic Palestinian au folosit cel mai mare spital din Gaza pentru a ține „cel puțin câțiva” ostatici capturați în timpul atacului din 7 octombrie, potrivit Sky News.

Concluziile evaluării făcute de serviciile secrete SUA au fost prezentate de un oficial american și oferă un sprijin ferm pentru afirmațiile israeliene despre complexul spitalicesc Shifa.

Americanii consideră că grupurile „au folosit spitalul al Shifa și tunelurile de sub acesta pentru a găzdui infrastructura de comandă, pentru a exercita anumite activități de comandă și control, pentru a stoca arme și pentru a ascunde cel puțin câțiva ostatici”.

Americanii mai susțin că spitalul a fost apoi evacuat de membrii Hamas și documente sensibile au fost distruse. Dezvăluirile sunt importante deoarece în noiembrie, spitalul a fost percheziționat de forțele israeliene, o mișcare care a fost puternic criticată de organizațiile umanitare și chiar de unii membri ai Partidului Democrat al președintelui Joe Biden.

Armata israeliană a susținut în permanență că sub spital se afla un centru de comandă al Hamas.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas ostatici spital gaza