x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taiwan-ul a fost zguduit de un cutremur de 6,1 grade în această dimineaţă

Taiwan-ul a fost zguduit de un cutremur de 6,1 grade în această dimineaţă

27 Mar 2013   •   09:26
Taiwan-ul a fost zguduit de un cutremur de 6,1 grade în această dimineaţă

Un puternic cutremur a clătinat clădiri în capitala taiwaneză Taipei miercuri şi a fost resimţit pe întreg teritoriul, făcând cel puţin patru răniţi, potrivit unor jurnalişti de la AFP şi agenţii guvernamentale.

Seismul, produs la 10.03 /2.03 GMT/, a fost măsurat de Centrul american de geofizică /USGS/ la 6,0 magnitudine. Epicentrul său a fost situat la 48 km est de Nantou /centru/ şi la o adâncime de 20,7 km.

Agenţia meteorologică naţională l-a estimat de o magnitudine 6,1.

Potrivit pompierilor, cel puţin trei persoane au fost uşor rănite. O a patra persoană, o femeie, a fost lovită la cap de bucăţi din tavan care s-au desprins, potrivit unor imagini ale televiziunii SET TV.

Cutremurul a provocat de asemenea un incendiu.

Circulaţia metroului la Taipei a fost întreruptă şi toate trenurile de mare viteză ale ţării au fost oprite în aşteptarea inspecţiei reţelei feroviare.

În septembrie 1999, comitatul Nantou a fost epicentrul unui cutremur de pământ de magnitudine 7,6 ce a făcut 2.400 de morţi, catastrofa naturală cea mai mortală din istoria recentă a insulei.

Taiwanul, situat la joncţiunea a două plăci tectonice, este lovit regulat de cutremure.

La începutul lunii martie, un cutremur de magnitudine 5,6 a zguduit clădiri la Taipei, fără să facă victime sau pagube materiale.

×
Subiecte în articol: cutremur taiwan