x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tata-Sarko îşi laudă nora

Tata-Sarko îşi laudă nora

de Irina Cristea    |    23 Iun 2008   •   00:00

Carla Bruni a reînnodat legăturile de familie ale soţului ei

Zicala “cum e tatăl e şi fiul” nu pare să se aplice întocmai în cazul preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, şi a părintelui său originar din Ungaria.

 
Pe cît de pragmatic şi de speculativ este fiul, pe atît de boem este tatăl, un spirit de artist în toată puterea cuvîntului. Toate acestea, precum şi interesante secrete de familie au ieşit la iveală cu ocazia primului interviu acordat presei britanice de octogenarul Pal Sarkozy de Nagy Bocsa.

 
REUNIŢI. Potrivit săptămînalului Sunday Times, tatăl şi fiul şi-au îmbunătăţit relaţia în ultima vreme datorită noii prime doamne a Franţei, Carla Bruni Sarkozy. “Ea a reunit familia”, spune Pal Sarkozy, care se pregăteşte să-şi inaugureze cea mai recentă expoziţie de pictură la Madrid, în cursul acestei săptămîni. “Carla este o fată adorabilă, fermecătoare. Ne-a adus pe toţi laolaltă. La nunta lor am fost doar noi, rudele – familia ei şi familia noastră. Am luat prînzul la Palatul Elysée”, povesteşte tatăl preşedintelui.

Deşi critică aspru toate cărţile apărute recent cu ambiţia de a a fi biografii ale familiei Sarkozy, spunînd despre ele că mustesc de minciuni, imigrantul maghiar stabilit în 1948 la Paris recunoaşte că relaţia cu fiul său nu este una obişnuită. “Ar fi şi greu, pentru că Nicolas nu duce o viaţă obişnuită, din moment ce lucrează 18-19 ore pe zi”, explică Pal. Lui i-ar plăcea să deschidă o expoziţie cu lucrările proprii pe Espace Cardin, chiar în spatele palatului prezidenţial. “Nicolas n-ar trebui decît să traverseze strada ca să ne vedem.”

 

×
Subiecte în articol: externe