x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Golful Persic. Recomandare pentru petroliere să evite apele teritoriale ale Iranului

Tensiuni în Golful Persic. Recomandare pentru petroliere să evite apele teritoriale ale Iranului

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   12:40
Tensiuni în Golful Persic. Recomandare pentru petroliere să evite apele teritoriale ale Iranului
Sursa foto: Hepta

Navele străine trebuie să evite călătoriile în Golful Piersic pentru a nu fi confiscate de autoritățile iraniene, avertizează un comandant american, citat de Reuters.

Liderii unei asociații navale recomandă navelor din regiune să se îndepărteze de apele iraniene pentru a evita o posibilă confiscare.

Avertismentul arată că tensiunile rămân ridicate în jurul Strâmtorii Ormuz, unde Iranul a capturat mai multe petroliere la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai 2023.

„Navigatorii din regiune sunt notificați cu privire la măsurile de precauție adecvate pentru a minimiza riscul de capturare, pe baza tensiunilor regionale actuale. Navele sunt sfătuite să navigheze cât mai departe posibil de apele teritoriale iraniene", a afirmat comandantul Timothy Hawkins, purtătorul de cuvânt al Flotei a V-a americane, cu sediul în Bahrain.

Aproximativ o cincime din țițeiul și produsele petroliere din întreaga lume trec prin Strâmtoarea Ormuz, un punct maritim îngust aflat între Iran și Oman.

×