x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroristul Lockerbie: „Rolul meu în atentat a fost exagerat. Tatăl unei dintre victime este prietenul meu”

Teroristul Lockerbie: „Rolul meu în atentat a fost exagerat. Tatăl unei dintre victime este prietenul meu”

03 Oct 2011   •   13:36
Teroristul Lockerbie: „Rolul meu în atentat a fost exagerat. Tatăl unei dintre victime este prietenul meu”
Abdel Basset al-Megrahi, libianul fost sef al securitatii liniilor aeriene libiene, condamnat pentru atentatul de la Lockerbie, din 21 decembrie 1988, in urma caruia si-au pierdut viata 270 de persoane, sustine ca rolul sau in atentate a fost 'exagerat'.
Spitalizat si, zice-se, grav bolnav, al-Megrahi a acordat un interviu agentiei Reuters, in decursul caruia a sustinut ca, in cateva luni de acum inainte vor aparea probe concludente referitoare la atentatul din Lockerbie. 'Vestul mi-a exagerat numele. Va rog sa ma lasati in pace. Mai am de trait doar cateva zile, saptamani sau luni' a spus Megrahi. El se afla in Libia de doi ani, dupa ce a fost eliberat de autoritatile scotiene din considerente umanitare - s-a spus, la vremea respectiva, ca Megrahi are cancer in faza terminala si ca nu ar mai fi avut de trait decat cel mult doua luni. Acum, Megrahi spune ca doctorul Jim Swire, tatal unei dintre vitimele atentatului de la Lockerbie ii este prieten, scriindu-i regulat pentru a-l incuraja. 'Alaltaieri mi-a scris un email in care imi spune sa-mi pastrez curajul, fiindca s-a descoperit un nou medicament'.
Swire a contestat decizia judecatorilor olandezi in cazul lui al-Megrahi. Acesta sustine ca nu a jucat decat un rol administrativ in regimul Gaddafi, nefiind printre tortionarii acestuia. Sustine ca a fost prost primit la intoarcerea in tara, ca la spital este obligat sa isi procure singur medicatia si se plange ca revolutionarii libieni i-au devastat locuinta si i-au furat masinile.
'Nu am facut rau niciunui libian. Nu am facut ranit pe nimeni in toata viata mea', sustine al-Megrahi.
Citeste si:

×
Subiecte în articol: al-megrahi teroristul lockerbie