x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tinerețea lui Kim Jong-un - câteva lucruri uluitoare despre viața petrecută în Occident de liderul nord-coreean

Tinerețea lui Kim Jong-un - câteva lucruri uluitoare despre viața petrecută în Occident de liderul nord-coreean

21 Iun 2018   •   23:29
Tinerețea lui Kim Jong-un - câteva lucruri uluitoare despre viața petrecută în Occident de liderul nord-coreean

Evenimentele externe din ultima săptămână au readus în centrul atenției personalitatea liderului nord-coreean. Iată câteva lucruri suprinzătoare despre tinerețea lui Kim Jong-un, care ar putea, la o adică, să facă mai ușor de înțeles ceea ce se întâmplă acum.

Dictatorul Kim Jong-un este una dintre figurile centrale ale politicii actuale. Cu o fire temperamentală - se bănuieşte că a  ordonat asasinarea unchiului său care plănuia o lovitură de stat.

Kim a oferit ţării sale un nou statut care a captat atenţia marilor puteri. Ca orice lider puternic, Kim a fost cândva un elev inteligent, cu diferite pasiuni. La insistenţele tatălui său, Kim Jong-il, el a fost trimis la şcoală într-un internat din Elveţia, în perioada 1998-2000.

Tânărul Kim poate nu a visat niciodată că va deveni bun prieten cu fostul jucător al Chicago Bull, Dennis Rodman, lucru adevărat acum. În adolescenţă, Kim era pasionat de baschet şi un fan înrăit al echipei din Chicago, căreia i-a dedicat o întregă cameră din apartamentul său de atunci. Despre el, foştii săi colegi spun că îşi petrecea timpul făcând portrete ale lui Michael Jordan şi că purta, indiferent de ocazie, încălţămintea Air Jordans.

De asemenea, lui îi plăcea să se îmbrace lejer, în trening.

Pe vremea când era adolescent, Kim Jong-un dorea ca lumea să nu ştie că este liderului nord-corean. Aşa că, el s-a înscris la şcoala elveţiană cu numele de Pak Un. El susţinea că este fiul unui angajat al ambasadei

Coreei de Nord la Berna. Asta nu înseamnă că oamenii nu bănuiau ceva, dat fiind faptul că părinţii lui nu au venit niciodată la şcoală.

În 2009, câţiva din prietenii lui Kim au relatat către The Washington Post că .................

Citește mai departe AICI

×