x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toyota reia producția în SUA pe 4 mai. Honda rămâne închisă până pe 8 mai

Toyota reia producția în SUA pe 4 mai. Honda rămâne închisă până pe 8 mai

24 Apr 2020   •   11:57
Toyota reia producția în SUA pe 4 mai. Honda rămâne închisă până pe 8 mai

Producătorul auto nipon Toyota a anunțat că fabricile sale din SUA şi Canada îşi vor relua, gradual, producţia începând din data de 4 mai.

Și Honda a precizat că fabricile sale vor rămâne închise până pe 8 mai, transmite EFE.

"Începând din 4 mai, Toyota are intenţia de a reîncepe operaţiunile în America de Nord, gradual, respectând ghidurile federale de sănătate şi securitate, precum şi ordonanţele locale şi statale din locaţiile unde se află instalaţiile", se arată în  comunicatul societății.

Producţia în Mexic se va relua atunci când autorităţile local vor ridica ordinul de izolare a populației, cu excepţia ieșirilor la cumpărături  de alimente şi medicamente.

Toyota își va instrui angajaţii în legătură cu noile măsuri de securitate şi sănătate impuse pentru a evita propagarea coronavirusului, ceea ce înseamnă că fabricile Toyota nu vor produce imediat autovehicule.

La rândul său, Honda a dat asigurări că va extinde cu o săptămână măsura de suspendare a producţiei de automobile, motoare şi transmisii în fabricile sale din America de Nord, până pe 8 mai. Compania şi-a suspendat producţia în regiune pe 23 martie.

Dar producătorul nipon a menţionat că producţia de vehicule precum ATV-urile, în Carolina de Sud, care a fost suspendată pe 26 martie, va fi reluată pe 4 mai.

Până când producţia va reîncepe, pe 4 şi 8 mai, contractele angajaţilor vor fi suspendate, ceea ce înseamnă că timp de trei săptămâni aceştia nu îşi primesc salariile. 

×
Subiecte în articol: toyota honda auto sua