x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie aeriană fără supraviețuitori

Tragedie aeriană fără supraviețuitori

30 Oct 2018   •   09:36
Tragedie aeriană fără supraviețuitori

Nu sunt semne că ar exista supravieţuitori în urma prăbuşirii în mare a unui avion de pasageri indonezian cu 189 de oameni la bord, a anunţat, ieri, coordonatorul operaţiunilor de căutare, adăugând că au fost localizate bucăţi de trupuri şi din epavă.

„Am cercetat suprafaţa apei şi nu am găsit supravieţuitori”, a declarat pentru dpa şeful Agenţiei Naţionale Indoneziene pentru Operaţiuni de Căutare şi Salvare, Muhammad Syaugi. Scafandri încearcă să ajungă la fuzelajul aparatului, care s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 de metri, a adăugat el. Avionul de pasageri indonezian care s-a prăbuşit luni la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta era un aparat nou, având doar două luni şi 800 de ore de zbor, au indicat oficiali locali din domeniul securităţii aviatice. Este vorba de un aparat Boeing 737 MAX 8, o variantă mai eficientă energetic a lui Boeing 737, intrată în serviciul comercial anul trecut. Cursa JT610 a Lion Air, cu 189 de oameni la bord - între care doi bebeluşi, un copil şi opt membri ai echipajului - a pierdut legătura cu turnul de control la 13 minute de la decolare şi a căzut la circa 15 km nord în largul insulei Java din arhipelagul indonezian.

Pilotul a cerut permisiunea să se întoarcă din cauza unei probleme necunoscute. Avionul avusese o problemă tehnică în timpul zborului precedent.

 

 

 

×