x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Tragedie în Canalul Mânecii. O ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat. Bilanțul morților crește

UPDATE Tragedie în Canalul Mânecii. O ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat. Bilanțul morților crește

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   14:46
UPDATE Tragedie în Canalul Mânecii. O ambarcațiune cu migranți s-a răsturnat. Bilanțul morților crește
Sursa foto: Hepta

Bilanțul morților din ambarcațiunea cu migranți răsturnată, sâmbătă dimineață, în timp ce încerca să traverseze Canalul Mânecii, a ajuns la 6, au anunțat autoritățile franceze.

„Din păcate, 6 persoane au fost recuperate în stare gravă, iar una dintre ele, evacuată cu elicopterul la spitalul din Calais, a fost declarată moartă”, anunțau inițial autoritățile franceze.

Într-o declarație ulterioară, acestea au adăugat că alte 5 persoane salvate de o navă au fost, de asemenea, declarate decedate, scrie SkyNews.

Autoritățile au transmis că 50 de migranți au fost recuperați.

O operațiune de căutare și salvare, la care participă nave franceze și britanice, precum și un elicopter, este în curs de desfășurare.

ȘTIRE INIȚIALĂ Cel puțin o persoană a murit și alte zeci au fost salvate după ce o ambarcațiune cu migranți care traversa Canalul Mânecii s-a răsturnat sâmbătă dimineața, potrivit SkyNews.

Au fost recuperate 5 persoane în „stare gravă” și transportate cu elicopterul la un spital din Calais, iar 50 de persoane au fost salvate, au anunțat autoritățile franceze.

O operațiune de căutare și salvare la care participă cinci nave franceze, două nave britanice și un elicopter este în curs de desfășurare în urma incidentului din largul Capului Gris Nez, în nordul Franței.

Un primar din zonă a declarat că o vastă operațiune de salvare a fost lansată sâmbătă dimineața, deoarece mai multe ambarcațiuni au încercat să traverseze în același timp. El a spus: „Lângă Sangatte au găsit, din păcate, persoane moarte”.

Prefectura maritimă franceză a Canalului Mânecii și a Mării Nordului a anunțat că „în acest stadiu, aproximativ cincizeci de persoane au fost salvate, unele dintre ele cu mijloace britanice”: „Din nefericire, șase persoane au fost recuperate în stare gravă, iar una dintre ele, evacuată cu elicopterul la spitalul din Calais, a fost declarată decedată”.

×
Subiecte în articol: ambarcatiune canalul manecii migranti