x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul Papei Francisc: ''Transformaţi ura în iubire şi războiul în pace!''

Mesajul Papei Francisc: ''Transformaţi ura în iubire şi războiul în pace!''

de sanziana stancu    |    31 Mar 2013   •   18:33
Mesajul Papei Francisc: ''Transformaţi ura în iubire şi războiul în pace!''
În primul său mesaj de Paşte, noul Suveran Pontif a îndemnat întreaga omenire să-i răspundă Răului  numai cu Bine

Papa Francisc a ţinut prima sa slujbă de Paşte la Vatican, transmiţând un mesaj nu numai lumii catolice, ci întregii omeniri. Reamintindu-le oamenilor că Pământul este “creaţia lui Dumnezeu”, noul Suveran Pontif i-a îndemnat pe toţi să trăiască în pace, nu în ură, răzbunare şi războaie, în mesajul “Urbi et Orbi” ce a fost rostit în 65 de limbi, inclusiv în limba română.

“Iată invitaţia pe care o adresez tuturor: să primim harul Învierii lui Hristos! Şi să îi cerem lui Hristos cel înviat să transforme moartea în viaţă, ura în dragoste, răzbunarea în iertare, războaiele în pace”, le-a spus Papa tuturor credincioşilor, la Vatican, la Sfânta Liturghie pascală, scrie presa italiană. În Piaţa Sfântul Petru erau sute de mii de pelerini eniţi din peste 100 de ţări să asculte mesajul papal de Paşte.

“Paştele reprezintă Exodul, trecerea omului din robia păcatului, de la rău la libertatea dragostei, la bine. Oamenii trebuie să treacă şi acum prin acest exod, trebuie să traverseze acest deşert! Este vorba mai ales despre deşertul care este în interiorul oamenilor, când le lipseşte iubirea de Dumnezeu şi de aproapele lor, când lipseşte conştiinţa faptului că noi suntem continuatorii a ceea ce a creat Dumnezeu”, a explicat Suveranul Pontif.

Sărbătoare în toată lumea


Papa Francisc s-a rugat apoi pentru pacea lumii, şi în special pentru cea în zone unde se duc încă războaie, cum este cazul Siriei şi în altele din Orientul Mijlociu în care există conflicte, precum şi în ţări din Africa. În Irak, de pildă, catolicii au mers la biserică pentru slujba de Înviere sub protecţia unui dispozitiv de securitate. Aproximativ 200 de credincioşi catolici din această ţară au reuşit astfel să participe la slujbă în biserica lor din Bagdad. În Africa de Sud, catolicii s-au rugat pentru sănătatea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, simbolul luptei împotriva apartheidului, care se află acum în spital, scrie BBC în ediţia online. În Marea Britanie, premierul David Cameron a lăudat “rolul formidabil” pe care l-au jucat bisericile şi organizaţiile creştine atât în această ţară, cât şi în întreaga lume.

“Mă rog pentru pacea în întreaga lume, o lume divizată în continuare de avariţia celor care caută câştiguri uşoare, o lume rănită de egoismul care ameninţă viaţa şi familia, egoismul ce duce la trafic de persoane şi la punerea oamenilor în sclavie. O lume afectată de violenţele traficanţilor de droguri, de exploatarea abuzivă a resurselor naturale. Oamenii trebuie să ocrotească creaţia lui Dumnezeu. Pace Pământului pe care trăim! Hristos cel Înviat (...) să ne facă responsabili de creaţia Lui”, a încheiat Papa Francisc discursul său.

Catoliticii din toată lumea au sărbătorit Învierea Domnului, iar Papa Francisc nu i-a uitat pe cei aflaţi în depărtări: “Dragi credincioşi, fraţi şi surori din întreaga lume, vă urez Paşte Fericit! Hristos a Înviat!”


×