x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria - Noi negocieri

Transnistria - Noi negocieri

28 Oct 2005   •   00:00

Solutionarea conflictului transnistrean a revenit ieri pe ordinea de zi dupa 15 luni de tacere. Dupa o intrerupere de un an si trei luni, Republica Moldova, Republica separatista Transnistria, Rusia, Ucraina, Statele Unite, Uniunea Europeana si Organizatia pentru Securitate si Cooperarea in Europa si-au trimis reprezentantii la reuniunea desfasurata ieri si azi la Chisinau.

La negocieri iau parte Valerii Nesteruskin, ambasadorul cu misiuni speciale al Rusiei, Dimitri Tkaci, ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, William Hill, seful misiunii OSCE la Chisinau, Stiven Mann, asistentul secretarului de stat american, Adrian Jakubovits, reprezentant special al UE la Chisinau, Vasile Sova, ministrul moldovean al Reintegrarii, si Valerii Litkai, reprezentantul Tiraspolului.

Evenimentul este axat in principal pe problematica armamentului rus depozitat in Transnistria in contextul razboiului rece, pe organizarea, in enclava, de alegeri democratice, precum si pe demilitarizarea si democratizarea regiunii. Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a declarat ieri ca armele transnistrene trebuie scoase din Transnistria pana la 31 decembrie. "O parte din armele ruse depozitate in Transnistria au ajuns in Cecenia si unele chiar in mainile militantilor din Beslan", a spus premierul ieri.

×
Subiecte în articol: externe