x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Transnistria: Preotul Baştovoi, pictorul Esinescu şi cetăţeanul român au fost eliberaţi

Transnistria: Preotul Baştovoi, pictorul Esinescu şi cetăţeanul român au fost eliberaţi

de Corina Andriuta    |    01 Iul 2010   •   00:00

Miercuri seară, preotul Savatie Baştovoi, pictorul Octav Esinencu şi un cetăţean român au fost eliberaţi din arestul transnistrean, informează Jurnal TV. Cei trei au fost reţinuţi pentru aproape o zi la intrarea în regiunea separatistă transnistreană.



Cei trei se deplasau la Mănăstirea Noul-Neamţ din satul Chiţcani, unde locuieşte călugărul, titrează timpul.md. Conform sursei citate, Ambasada României la Chişinău şi-a exprimat imediat indignarea faţă de reţinerea preotului şi a cetăţeanului român – a cărui identitate nu a fost divulgată până în prezent.  "A fost o neclaritate cu anumite pelicule de film, pe care le aveam, dar s-a rezolvat, după ce câteva ore am fost reținuți de securitatea transmistreană", a declarat părintele Baştovoi la ieşirea din arest.

Victor Osipov, vicepremierul pentru problema transnistreană, vede în cele întâmplate un avertisment:   „Am transmis un avertisment pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova care pleacă peste Nistru ,să fie prudenţi, să îşi ia măsuri de precauţie, pentru a nu-şi crea probleme. Deoarece ştim foarte bine cine controlează regiunea şi de ce este capabilă administraţia separatistă. Oricum, este un nou abuz din partea autorităţilor transnistrene, care se înscrie în şirul de acţiuni unilaterale orientate spre tensionarea situaţiei în zona de conflict. Ne vom informa, vom studia circumstanţele şi, în funcţie de aceasta, vom încerca să soluţionăm problema”.

×
Subiecte în articol: externe