x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei nave de cereale sunt pregătite să părăsească Ucraina

Trei nave de cereale sunt pregătite să părăsească Ucraina

05 Aug 2022   •   09:00
Trei nave de cereale sunt pregătite să părăsească Ucraina

Trei nave care transportă în total 58.041 de tone de porumb au fost autorizate să părăsească vineri porturile ucrainene, ca parte a acordului de deblocare a exporturilor de cereale, anunță Reuters.

Prima navă care transporta cereale ucrainene căreia i s-a permis să părăsească portul de la începutul războiului a plecat luni din Odesa cu destinația Liban, în cadrul unui acord de trecere negociat de Turcia și de Națiunile Unite.

Centrul Comun de Coordonare din Istanbul, care grupează personalul rus, ucrainean, turc și al ONU, a declarat că două nave vor pleca vineri din Chornomorsk și una din Odesa.

"Se estimează că cele trei nave de plecare vor pleca dimineața din porturile lor respective", a precizat acesta.

De la Chornomorsk, nava Polarnet ar urma să plece spre Karasu, în Turcia, cu 12.000 de tone de porumb, iar nava Rojen ar urma să ducă 13.041 de tone de porumb la Teesport, în Marea Britanie.

De la Odesa, Navistar ar urma să ducă 33.000 de tone de porumb la Ringaskiddy în Irlanda.

Nava de transport în vrac turcească Osprey S, care arborează pavilionul Liberia, ar urma să sosească vineri în portul ucrainean Chornomorsk, a anunțat administrația regională din Odesa. Acesta ar fi prima navă care ajunge într-un port ucrainean în timpul războiului.

Joi după-amiază, Osprey S era ancorată în Marea Marmara, la aproximativ 1 km de coasta asiatică a Istanbulului, alături de alte nave care așteptau să traverseze Bosforul pentru a ajunge în Marea Neagră, potrivit unui jurnalist Reuters.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cereale