x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tronul Crizantemei - In sfarsit, un mostenitor!

Tronul Crizantemei - In sfarsit, un mostenitor!

de Ana Ilie    |    07 Sep 2006   •   00:00
Tronul Crizantemei - In sfarsit, un mostenitor!

Cine ar fi zis ca un bebelus cantarind 2,6 kilograme si masurand 48,8 centimetri va da un impuls pozitiv economiei japoneze si va declansa pofta niponilor de a face copii?

Ei bine, nou-venitul bebelus din familia regala japoneza poarta deja pe umeri toate aceste grele responsabilitati si inca una: este primul copil de sex masculin nascut in ultimii 40 de ani care poate asigura succesiunea la Tronul Crizantemei, punand capat astfel unei lungi si nedorite dezbateri privind schimbarea legislatiei pentru a permite accederea femeilor la tron. Practic, micutul devine al treilea urmas in linia succesiunii la tron, dupa unchiul sau, Printul mostenitor Naruhito, si tatal sau, Printul Akishino.

Noul print nipon s-a nascut ieri-dimineata, se simte bine si nu prezinta nici o problema, potrivit medicului care a efectuat operatia cezariana prin care a venit pe lume. Aceasta e prima nastere prin cezariana facuta vreodata in sanul familiei imperiale, dar si prima oara cand un membru al familiei regale da nastere unui copil in afara palatului.

VESTI BUNE. Mama micutului, Printesa Kiko, nora imparatului Akihito, este intr-o stare satisfacatoare. Kiko are 39 de ani si este deja mama a doua fete. Fiul lui Kiko va ramane sub observatie intre sapte si zece zile. Prima "activitate regala" a micutului va avea loc la o saptamana dupa nastere, cand se va derula traditionala ceremonie de atribuire a prenumelui copilului. Prenumele baietilor din familia imperiala se termina de obicei in sufixul "hito", care desemneaza o persoana virtuoasa. In cazul unei fete, sufixul asociat prenumelui este de regula "ko" (copil). In cursul respectivei ceremonii, bebelusului i se va atribui un simbol decis de mama sa si care va marca lucrurile ce ii apartin.

×
Subiecte în articol: externe