x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump a găsit soluţia pentru criza migraţiei din Europa: Un zid în Sahara

Trump a găsit soluţia pentru criza migraţiei din Europa: Un zid în Sahara

20 Sep 2018   •   13:04
Trump a găsit soluţia pentru criza migraţiei din Europa: Un zid în Sahara

Donald Trump a sugerat guvernului Spaniol că ar putea să pună capăt crizei migraţiei dacă i-ar urma exemplul şi ar construi un zid de-a lungul deşertului Sahara, potrivit ministrul de Externe al Spaniei, notează The Guardian.

Potrivit lui Josep Borrel, preşedintele american a respins argumentul diplomaţilor spanioli care au subliniat faptul că teritoriul Saharei se extinde pe aproximativ 4.828 de kilometri şi a afirmat că “graniţa cu Sahara nu poate fi mai mare decât graniţa SUA cu Mexic”.

Trump a atras voturi în campania prezidenţială după ce a promis că va contrui un “zid mare, frumos” de-a lungul graniţei SUA – Mexic, care are o lungime de aproximativ 3.218 kilometri.

În orice caz, un plan asemănător cu cel al preşedintelui Trump ar fi dificil de aplicat în Sahara şi pentru că Spania deţine doar două mici enclave din nordul Africii – Ceuta şi Melilla – iar un astfel de zid ar trebui să fie construit pe teritoriu străin.

Comentariile lui Borrell au fost făcute la un eveniment în Madrid, în această săptămână. “Putem să confirmăm că ministrul a spus aceste lucruri, însă nu vom face comentarii viitoare”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

 

×
Subiecte în articol: donald trump criza migraţiei zid sahara