x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îşi anulează pentru a doua oară în acest an o vizită plănuită în Columbia

Trump îşi anulează pentru a doua oară în acest an o vizită plănuită în Columbia

03 Noi 2018   •   10:20
Trump îşi anulează pentru a doua oară în acest an o vizită plănuită în Columbia

Preşedintele american Donald Trump şi-a anulat o vizită în Columbia programată să aibă loc după alegerile de la mijloc de mandat din SUA, a anunţat vineri Casa Albă, potrivit dpa. 

Este pentru a doua oară în acest an când Trump şi-a anulat planul de a vizita această ţară din America de Sud. 

"Programul preşedintelui Trump nu îi va permite să se deplaseze în Columbia în această lună", se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Casei Albe, în care se subliniază că această ţară este "unul din cei mai apropiaţi parteneri din America Latină". 

Casa Albă a adăugat că Trump s-a întâlnit cu preşedintele columbian Ivan Duque în marja Adunării Generale a ONU din septembrie "şi aşteaptă cu nerăbdare viitoarele oportunităţi de contact". 

Anularea vine la şapte luni după ce Trump a renunţat la o vizită în Peru şi Columbia pentru a superviza reacţia SUA la un presupus atac chimic în Siria care a dus la moartea a peste 40 de persoane. 

Trump nu a efectuat încă nicio vizită în America de Sud ca preşedinte, dar este programat să participe la summitul G20 de la Buenos Aires de la sfârşitul lui noiembrie. 

Consilierul pe securitate naţională John Bolton a declarat joi despre Cuba, Venezuela şi Nicaragua că sunt o "troică a tiraniei". El a făcut acest comentariu despre cele trei ţări conduse de guverne de stânga într-un discurs asupra politicii Washingtonului faţă de America de Sud. 

El a anunţat de asemenea noi sancţiuni asupra sectorului aurifer din Venezuela, menite a ţinta corupţia.AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump