x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îşi reafirmă opoziţia faţă de imigraţia ilegală şi nu crede că retorica sa ar fi influenţat comiterea ultimelor atacuri

Trump îşi reafirmă opoziţia faţă de imigraţia ilegală şi nu crede că retorica sa ar fi influenţat comiterea ultimelor atacuri

07 Aug 2019   •   18:37
Trump îşi reafirmă opoziţia faţă de imigraţia ilegală şi nu crede că retorica sa ar fi influenţat comiterea ultimelor atacuri

Preşedintele Donald Trump a declarat miercuri că aceia care-l acuză că alimentează ura rasială în SUA, în contextul celor două atacuri armate din weekend, fac acest lucru cu obiective politice, el susţinând totodată că retorica sa uneşte oamenii şi reafirmându-şi opoziţia faţă de imigraţia ilegală, relatează agenţiile AFP şi DPA.

Recentele asasinate ''nu au nimic de-a face cu preşedintele Trump'', a declarat acesta din grădinile Casei Albe, înainte de a pleca la Dayton (statul Ohio) şi apoi la El Paso (statul Texas), localităţile unde 29 de persoane au fost ucise în cele două atacuri armate, cel puţin primul având o posibilă motivaţie rasistă. ''Sunt aşadar oameni care caută să obţină un beneficiu politic'' prin criticile lor, a adăugat preşedintele american despre adversarii săi politici.

Unul dintre aceştia, Joe Biden, pretendent democrat la preşedinţie, l-a acuzat pe preşedintele republican că adoptă un ''limbaj toxic'' printr-o susţinere a supremaţiei albe, critici respinse de Trump.

''Cred că retorica mea aduce oamenii împreună. Ţara noastră merge incredibil de bine. China nu merge bine, dacă priviţi situaţia comerţului'', a spus liderul de la Casa Albă.

La insistenţele jurnaliştilor, Trump s-a declarat preocupat de afirmarea oricărui grup care promovează ura, dar a subliniat că el se opune în continuare imigraţiei ilegale.

Preşedintele a mai menţionat în contextul celor două atacuri că crede că există o voinţă politică pentru îmbunătăţirea verificărilor în cazul acelora care doresc să achiziţioneze arme de foc, insistând că problema ţine de afecţiunile psihice. Trump a spus de asemenea că nu va urmări obţinerea unui consens pentru restricţionarea unor tipuri de arme.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump