x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump o ironizează pe adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg: „Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”

Trump o ironizează pe adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg: „Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”

12 Dec 2019   •   21:30
Trump o ironizează pe adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg: „Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”
Sursa foto: Gabor KOVACS

 Preşedintele american, Donald Trump, a ironizat-o din nou, joi, pe adolescenta de 16 ani Greta Thunberg declarând că desemnarea activistei suedeze „Persoana Anului 2019” de revista americană „Time” este „ridicolă”, informează Reuters.

Thunberg a devenit miercuri laureata acestei distincţii anuale onorifice ca recunoaştere pentru activitatea sa care a inspirat milioane de tineri să lupte împotriva schimbărilor climatice.

„Cât de ridicol. Greta trebuie să ia măsuri pentru a-şi gestiona furia, apoi să meargă, aşa cum se făcea pe vremuri, la un film cu un prieten! Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”, a scris Trump (73 de ani) pe Twitter, comentând postarea unui alt utilizator care o felicita pe Thunberg.

Nu este pentru prima dată când Thunberg este ţinta ironiilor preşedintelui republican.

În luna septembrie, Trump a republicat pe Twitter un videoclip al discursului susţinut de adolescentă la un summit ONU pe teme climatice în care i-a denunţat furioasă pe liderii mondiali pentru eşecul măsurilor împotriva încălzirii globale adresându-le întrebarea „Cum îndrăzniţi?”.

Preşedintele american a comentat sarcastic: „Pare o tânără foarte fericită, pe care o aşteaptă un viitor luminos şi minunat. E o privelişte atât frumoasă!”

AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: greta thunberg donald trump