x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soluția lui Trump pentru a încheia rapid războiul din Ucraina

Soluția lui Trump pentru a încheia rapid războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   22:45
Soluția lui Trump pentru a încheia rapid războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Donald Trump va forța Ucraina să renunțe la teritorii dacă va fi reales președinte al SUA. Informația a fost prezentată de Washington Post care citează surse din anturajul candidatului republican. Soluția s-ar putea aplica în doar 24 de ore, mai susțin sursele.

Propunerea lui Trump este ca Ucraina să cedeze Rusiei Crimeea și regiunea de graniță Donbas, anunță Washington Post care este preluat de Sky News.

Jurnaliștii americani susțin că citează „oameni care au discutat despre asta cu Trump sau consilierii săi și care au vorbit sub condiția anonimatului”.

În trecut, Donald Trump a declarat de mai multe ori că „ar putea negocia un acord de pace între Rusia și Ucraina în 24 de ore dacă va fi ales, chiar înainte de a prelua mandatul".

Acest lucru ar reprezenta o schimbare radicală în politica externă a SUA. Până acum președintele Joe Biden a oferit Ucrainei ajutor militar și politic.

Sursele americane mai susțin că unii dintre susținătorii lui Trump au încercat să-l convingă să renunțe la plan, având în vedere implicațiile geopolitice.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trump război ucraina