x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump-Vizită în Polonia și întâlnire cu Putin la G 20

Trump-Vizită în Polonia și întâlnire cu Putin la G 20

de Dan Constantin    |    30 Iun 2017   •   10:03
Trump-Vizită în Polonia și întâlnire cu Putin la G 20

În 6 iulie Președintele DONALD TRUMP vizitează Polonia, unde va avea o întâlnire și cu alti 12 lideri din Europa Centrală și Balcani la o reuniune a proiectului Celor trei mări.

Consilierul pentru securitate națională, generalul Mc Master, a precizat în conferința de presa de la Casa Albă că Polonia este un aliat de nădejde al Statelor Unite .și un partener în comerțul cu de gaz lichefiat exportat de SUA.

Mc Master a precizat că în 7-8 iulie Președintele Trump se va afla la Hamburg la reuniunea G-20, UNDE VA AVEA ÎNTÂLNIRI CU MAI MULTI LIDERI, INCLUSIV CU PUTIN.

 

Nu există o informație oficială dacă la reuniunea ,,CELOR TREI MĂRI”- BALTICA, ADRIATICA , MAREA NEAGRĂ, de la Varșovia va participa și Președintele Klaus Iohannis. Consilierul Mc Master a menționat doar că Trump va avea la Varșovia și o  întâlnire cu Președinta Croației, Kolinda Grabar Kitarovic.

 

La conferința de presă de la Casa Albă consilierul Mc Master a evitat să raspundă la intrebările ziaristilor privind atacurile Partidului Lege și Justiție, care detine puterea în Polonia, la adresa libertătii presei și independenței justitiei.

 

Potrivit opiniilor unor analiști,Polonia încearcă să-și impună supremația în proiectele strategice de apărare pe flancul de Est al NATO , în detrimentul poziției României.

×
Subiecte în articol: Donald Trump