x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turiştilor germani le e frică să mai pună piciorul în Grecia

Turiştilor germani le e frică să mai pună piciorul în Grecia

de Mediafax    |    12 Mar 2012   •   14:53
Turiştilor germani le e frică să mai pună piciorul în Grecia

Turistii germani ezita sa vina in Grecia, temandu-se de furia grecilor fata de planurile de austeritate recomandate de Uniunea Europeana (UE), crede ministrul grec al Culturii, Pavlos Geroulanos.

"Sunt multi germani carora le este frica sa vina in Grecia", i-a spus Pavlos Geroulanos presedintelui grec Carlos Papulias, in urma unei vizite efectuate saptamana trecuta la Salonul International de Tursim de la Berlin.

"Au sentimentul ca dupa ceea ce s-a intamplat, nu vor fi primiti bine de catre greci. Trebuie sa schimbam aceasta atmosfera", a declarat Geroulanos.

Furia a atins niveluri importante in Grecia, dupa doi ani de masuri de austeritate impuse populatiei in schimbul unui plan de salvare in valoare de 110 miliarde de euro din partea UE si FMI, coordonat in principal de catre Germania.

O serie de ministri germani au suscitat resentimentele publicului, solicitand o accelerare a reformelor in Grecia, care au constat in mai multe impozite si o scadere a nivelului salariilor si pensiilor.

Germanii, insa, reprezinta una dintre principalele surse de venit in cadrul turismului in Grecia, tara vizitata anul trecut de aproximativ doua milioane de nemti.

Pe de alta parte, ministrul german de finante, Wolfgang Schäuble, a declarat ca Germania nu urmareste sa "ocupe" Grecia, ci, din contra, este dispusa sa o ajute sa colecteze mai bine bani la buget.

"Suntem pregatiti sa facem tot ce ni se cere. Daca Grecia vrea sa trimitem specialisti in colectarea taxelor, pentru a-si consolida sistemul fiscal, suntem pregatiti sa facem si asta", a spus Schäuble.

"Dar nu vrem sa abuzam. Nu vrem ca cineva sa creada ca Grecia este sub ocupatia noastra, este una dintre cele mai stupide acuzatii pe care le-am auzit. Nu avem nici inclinatia, nici puterea de a impune legea in Europa", a adaugat acesta.

×
Subiecte în articol: turisti germani grecia turism grecia