x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE: noile reguli de pe platforma X, fostă Twitter, au contribuit la răspândirea propagandei rusești

UE: noile reguli de pe platforma X, fostă Twitter, au contribuit la răspândirea propagandei rusești

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   19:40
UE: noile reguli de pe platforma X, fostă Twitter, au contribuit la răspândirea propagandei rusești
Sursa foto: Hepta

Noile reguli de pe platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk „au contribuit la răspândirea propagandei rusești", susțin reprezentanții UE, potrivit Sky News.

Noile reguli nu au reușit să combată propaganda rusească, este concluzia unui studiu realizat de Comisia Europeană.

În raportul său, organismul Uniunii Europene a susținut că, în ciuda angajamentelor companiilor de social media de a lua măsuri împotriva propagandei rusești, răspândirea dezinformării pe aceste platforme a prosperat.

Iar pe X dezinformarea rusă a crescut, au precizat specialiștii UE.

„Pe parcursul anului 2022, audiența și raza de acțiune a conturilor de social media aliniate la Kremlin au crescut substanțial în toată Europa. O analiză preliminară sugerează că amploarea și influența conturilor susținute de Kremlin au crescut și mai mult în prima jumătate a anului 2023, determinată în special de desființarea standardelor de siguranță ale Twitter", scrie în raportul UE.

La 25 august, UE a publicat Legea privind serviciile digitale (DSA) care conține noile norme digitale pentru platformele de socializare.

DSA este conceput pentru a menține utilizatorii în siguranță și pentru a opri răspândirea conținutului dăunător. Platformele care intră sub incidența noilor norme includ Facebook, TikTok, YouTube, Instagram, LinkedIn, Snapchat și X.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: twitter