x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucişi într-un avion cumpărat din România

Ucişi într-un avion cumpărat din România

19 Iul 2010   •   00:00

Un pilot militar în retragere şi un controlor aerian şi-au pierdut viaţa sâmbătă, după ce avionul în care se aflau, un model Yak-52 cumpărat în 2001 din România, s-a prăbuşit în South Portland, Statele Unite, relatează ziarul local Portland Press Herald, în ediţia electronică de luni.

Cele două victime sunt Mark Haskell, în vârstă de 42 de ani, controlor aerian la Aerodromul Internaţional din Portland, şi Thomas Casagrande, în vârstă de 66 de ani, pilot militar de test, aflat în retragere, care locuia în Portland. Avionul s-a prăbuşit pe Bulevardul Western Avenue din South Portland sâmbătă după-amiază, la scurt timp după decolare. Accidentul nu a provocat rănirea nici unei persoane la sol, însă a blocat circulaţia pe bulevard pentru mai multe ore.

Haskell şi soţia sa cumpăraseră avionul Yak-52 în 2001 de la forţele aeriene româneşti şi l-au denumit Lizzy-Lou, după numele fiicei lor, care s-a născut în ziua semnării contractului, potrivit unui site dedicat avionului (maineyak.net). Conform sursei citate, avionul a fost folosit de armata română pentru antrenamente şi zboruri acrobatice, fiind retrimis producătorului Aerostar înainte de a fi livrat cumpărătorului din Statele Unite. Asamblarea finală a aparatului a avut loc în Statele Unite. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe