x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina s-a angajat să discute cu Comisia de la Veneția despre minoritățile naționale

Ucraina s-a angajat să discute cu Comisia de la Veneția despre minoritățile naționale

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2023   •   17:15
Ucraina s-a angajat să discute cu Comisia de la Veneția despre minoritățile naționale
Sursa foto: Hepta

Ucraina s-a angajat să discute cu Comisia de la Veneția și să consulte reprezentanții minorităților naționale în chestiunea drepturilor și a legislației, după cum reiese din declarația comună UE -Ucraina, adoptată vineri la summitul UE-Ucraina.

„UE și Ucraina și-au reiterat angajamentul de a respecta pe deplin drepturile persoanelor aparținând minorităților, așa cum sunt consacrate în convențiile ONU și ale Consiliului Europei și protocoalele aferente. În acest sens, Ucraina va continua să se consulte și să coopereze cu Comisia de la Veneția și va continua dialogul de substanță cu reprezentanții persoanelor aparținând minorităților, inclusiv asupra legislației conexe. UE este pregătită să asiste Ucraina în continuare în eforturile sale de reformă și în implementarea acestora”, scrie în documentul semnat de liderii UE și Ucrainei, la summitul de la Kiev.

Surse guvernamentale susțin că paragraful privind minoritățile din declarația comună a fost introdus ca urmare a demersurilor României.

Klaus Iohannis, și MAE au cerut ucrainenilor în mai multe rânduri să respecte opinia Comisiei de la Veneția în ceea ce privește legea minorităților și să consulte în acest sens comunitatea de etnici români.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucraina comisia venetia minoritati