x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina este în pragul războiului civil. Occidentalii sunt răspunzători pentru această situaţie (parlamentar rus)

Ucraina este în pragul războiului civil. Occidentalii sunt răspunzători pentru această situaţie (parlamentar rus)

de Agerpres    |    19 Feb 2014   •   00:32
Ucraina este în pragul războiului civil. Occidentalii sunt răspunzători pentru această situaţie (parlamentar rus)

Ucraina este în pragul războiului civil, a declarat marţi şeful Comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Puşkov, care i-a acuzat pe occidentali de a fi răspunzători pentru această situaţie, potrivit AFP.

"Consider că în Ucraina se desfăşoară un scenariu 'portocaliu' de luare a puterii prin haos şi arbitrar", a declarat Aleksei Puşkov, membru al partidului Rusia Unită (la putere), făcând aluzie la 'Revoluţia portocalie' din 2004.

Occidentul şi oamenii politici occidentali 'sunt în mare parte răspunzători' pentru această situaţie, făcând în permanenţă 'presiune asupra autorităţilor ucrainene pentru ca acestea să nu restabilească ordinea în ţară şi să lase să acţioneze organizaţiile ultraradicale care trag acum asupra poliţiei' şi fac ca situaţia să se îndrepte 'către războiul civil', a adăugat parlamentarul rus, citat de agenţia Interfax, potrivit aceleiaşi surse.

Anterior, diplomaţia rusă a atribuit revenirea la violenţă politicii occidentalilor 'care închid ochii la acţiunile agresive ale forţelor radicale din Ucraina, încurajând escaladarea şi provocările faţă de puterea legală'.

×
Subiecte în articol: violente ucraina Aleksei Puşkov