x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va participa la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică al NATO

Ucraina va participa la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică al NATO

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2024   •   09:00
Ucraina va participa la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică al NATO

Reprezentanți ucraineni vor lua parte la cel mai mare exercițiu de apărare cibernetică CCDCOE Locked Shields al NATO, care va avea loc în Estonia.

„Reprezentanții Ucrainei vor lua parte la Locked Shields 2024 – cel mai mare exercițiu realist de apărare cibernetică din lume, care subliniază angajamentul comunității globale de a combate amenințările cibernetice. Organizat de Centrul de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă (NATO CCDCOE), acest exercițiu anual are loc dincolo de exercițiile cibernetice tradiționale, reunind experți din diverse domenii pentru a contracara amenințările cibernetice”, transmite, potrivit ukrinform.net, Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

În acest an, aproximativ 4.000 de experți din peste 40 de țări își vor uni forțele într-un mediu simulat în timpul Locked Shields pentru a proteja infrastructura unei națiuni fictive și a țării sale.

„Ei se vor confrunta cu o serie de provocări care reproduce complexitatea apărării cibernetice din lumea reală, inclusiv gândirea critică, luarea deciziilor strategice, aspecte juridice, comunicarea de criză și planificarea strategică. Toate acestea au ca scop consolidarea capacităților lor în apărarea cibernetică”. a spus NSDC.

Punctul forte al exercițiului este abordarea integrată care combină abilitățile tehnice cu cunoștințele strategice, juridice și de comunicare pentru a dezvolta o strategie de apărare versatilă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina aparare cibernetica nato