x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UCRAINA / Preşedinţia o acuză pe Timoşenko de "înaltă trădare"

UCRAINA / Preşedinţia o acuză pe Timoşenko de "înaltă trădare"

18 Aug 2008   •   00:00
UCRAINA / Preşedinţia o acuză pe Timoşenko de "înaltă trădare"

14:00 • Administraţia prezidenţială ucraineană a acuzat-o astăzi pe premierul Iulia Timoşenko de "înaltă trădare", pentru că ar "lucra" în favoarea intereselor ruse, transmite AFP.

Administraţia prezidenţială ucraineană a acuzat-o astăzi pe premierul Iulia Timoşenko de "înaltă trădare", pentru că ar "lucra" în favoarea intereselor ruse, transmite AFP.


Autorităţile de la Moscova analizează posibilitatea susţinerii candidaturii Iuliei Timoşenko la viitoarele alegeri prezidenţiale din Ucraina şi alocă 1 miliard de dolari pentru "proiectul Timoşenko", a anunţat Secretariatul prezidenţial de la Kiev, citat de pagina electronică a agenţiei Unian.

Secretariatul preşedinţiei ucrainene a afirmat şi că va transfera agenţiilor de aplicare a legii materiale care dovedesc înalta trădare şi corupţia politică în activitatea premierului Iulia Timoşenko.

Conform unui comunicat de presă al Preşedinţiei, Andrei Kislinski, adjunct al şefului administraţiei prezidenţiale, a afirmat că dispune de informaţii potrivit cărora conducerea politică a Federaţiei Ruse analizează cu atenţie decizia de a susţine candidatura lui Timoşenko la viitoarele alegeri prezidenţiale din Ucraina, în schimbul adoptării unei atitudini pasive în legătură cu conflictul din Georgia.

"La Moscova a fost înfiinţat un centru condus de Viktor Medvedciuc, pentru coordonarea proiectului Alegeri-2010. În activitatea centrului sunt implicaţi şi Serghei Kliuiev, Grigori Surkis şi Oleksandr Zadorojni (...)", se arată în comunicatul Preşedinţiei ucrainene.

 Pentru acest proiect, a fost deja rezervată o sumă de aproape 1 miliard de dolari. "Săptămâna trecută, am spus că există informaţii privind o activitate sistematică a Iuliei Timoşenko în favoarea intereselor părţii ruse. Din nefericire, informaţia a fost confirmată", adaugă sursa citată.

 "Activitatea cartierului general electoral a început deja, iar grupurile financiar-industriale ucrainene, care au susţinut şi în 2004 proiectul prorus, i s-au alăturat. Într-o vizită în Sardinia, împreună cu anturajul său, Iulia Timoşenko cheamă alături de ea ?oamenii de ieri?, care, conduşi de Medvedciuc, încearcă să se răzbune. De curând, la invitaţia Iuliei Timoşenko, acestora li s-a alăturat şi (fostul preşedinte ucrainean) Leonid Kucima", a precizat Kislinski.

 


×
Subiecte în articol: externe timoşenko