x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul acuză Ucraina că încearcă să-l asasineze pe Putin

Kremlinul acuză Ucraina că încearcă să-l asasineze pe Putin

de Vali Deaconescu    |    03 Mai 2023   •   16:15
Kremlinul acuză Ucraina că încearcă să-l asasineze pe Putin
Sursa foto: Hepta

Rusia spune că a doborât două drone care au vizat Kremlinul de la Moscova aseară și a acuzat Ucraina că a încercat să-l omoare pe președintele Vladimir Putin.

Imaginile neverificate de pe rețelele de socializare par să arate un obiect zburând deasupra Kremlinului înainte de o mică explozie.

Ucraina a spus că nu are nimic de-a face cu lovitura cu drone.

Rusia a spus că dronele au fost dezactivate folosind dispozitive radar electronice. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus că acesta nu se afla la Kremlin în acel moment, potrivit BBC.

Într-o declarație, Kremlinul a spus: „Aseară, regimul de la Kiev a încercat să efectueze o lovitură asupra reședinței de la Kremlin a președintelui Federației Ruse cu vehicule aeriene fără pilot”.

Acesta a spus că consideră acest lucru „ca un act terorist planificat și o tentativă de asasinat asupra președintelui”, iar Rusia „își rezervă dreptul de a lua măsuri de răzbunare oriunde și oricând se consideră necesar”.

Imaginile postate pe rețelele de socializare ruse au arătat fum peste centrul Moscovei la primele ore ale zilei de miercuri.

Ca urmare a presupusului atac ucrainean, Primăria Moscovei a anunțat că zborul dronelor a fost interzis în spațiul aerian al capitalei ruse.

×
Subiecte în articol: vladimir putin