x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea

14 Apr 2021   •   19:05
Ucraina susţine că Rusia ar putea aduce arme nucleare în Crimeea
Sursa foto: Agerpres

Ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, a afirmat, miercuri, că Rusia intenţionează să depoziteze arme nucleare în regiunea Crimeea, avertizând că armata rusă ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă destinate regiunii anexate în 2014, informează agenţia Reuters.

"Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale", a avertizat Andrii Taran, fără a oferi dovezi în acest sens.

"Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale în 2014", a declarat Andrii Taran în cursul unei întâlniri cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei.

Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia este acuzată că a suplimentat, în ultimele săptămâni, efectivele militare din Crimeea şi din apropierea frontierelor Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina