x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina susține că Rusia vrea să cucerească regiunea Herson pentru a ataca Nikolaev și Krivoi Rog

Ucraina susține că Rusia vrea să cucerească regiunea Herson pentru a ataca Nikolaev și Krivoi Rog

01 Mai 2022   •   11:39
Ucraina susține că Rusia vrea să cucerească regiunea Herson pentru a ataca Nikolaev și Krivoi Rog
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse vor să ocupe regiunea Herson pentru a iniția asaltul asupra orașelor Nikolaev și Krivoi Rog, arată un raport al Înaltului comandament ucrainean, scrie EFE.

În regiunea Harkov, din nord-estul Ucrainei, Rusia "efectuează atacuri aeriene şi tiruri de artilerie" asupra "liniilor de contact" din regiunea Doneţk, care separă zonele proruse ale regiunii de cele care se află îsub controlul forțelor ucrainene.

Rusia vrea să accelereze ofensiva în Ucraina și transportă armament și militari pe calea ferată din Donbas.

Totodată, "unele unităţi ale armatei belaruse acoperă frontiera în regiunile Brest şi Gomel". Există ameninţarea ca "Rusia să lanseze atacuri cu rachete împotriva infrastructurii militare şi civile din toată Ucraina de pe teritoriul Republicii Belarus", arată raportul.

În regiunile Doneţk şi Lugansk ar fi fost respinse 9 atacuri ruse în ultimele 24 de ore, fiind distruse 8 tancuri, un sistem de artilerie, 24 vehicule blindate de luptă, un vehicul special şi cinci mautovehicule, printre  care două camioane cisternă pentru combustibil, afirmă armata ucraineană.

Trupele ruse din Herson încearcă să-şi îmbunătăţească poziţiile tactice şi se regrupează pentru a relua ofensiva şi a captura graniţele administrative ale regiunii, susține ultimul buletin informativ al Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din SUA.

×
Subiecte în articol: Herson