x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina - Tragedie aviatica: 170 de morti

Ucraina - Tragedie aviatica: 170 de morti

de Marina Constantinoiu    |    23 Aug 2006   •   00:00
Ucraina - Tragedie aviatica: 170 de morti

Un avion rusesc de tip Tupolev, avand la bord 170 de pasageri, s-a prabusit ieri in estul Ucrainei, langa Donetk.

Avionul avea la bord sase copii, 154 de adulti si 11 membri ai echipajului, au anuntat serviciile de urgenta ruse. Semnalul SOS emis de avionul Tu-154, care efectua o cursa Anapa-Sankt Petersburg si care apartinea companiei Pulkovo, a fost inregistrat la ora 15:37 (14:37 ora Romaniei). La ora 15:39 (14:39 ora Romaniei), avionul a disparut de pe radare.

INCENDIU SAU FULGER? Intr-o prima faza s-a vehiculat posibilitatea ca accidentul sa fi fost provocat de "turbulentele" meteorologice. Ulterior a aparut varianta unui incendiu la bord. La ora inchiderii editiei, Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca, potrivit anchetei preliminare, cauza accidentului a fost un fulger care a lovit avionul in timpul zborului.

ANCHETA. Presedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat despre accident si i-a cerut premierului sa demareze o ancheta, iar serviciile ruse de interventie sunt pregatite pentru a pleca spre zona unde s-a prabusit avionul. Tupolevul a fost distrus in intregime, iar ramasitele sale au fost raspandite pe un teren mlastinos, in apropiere de satul Suha Balka. Toti pasagerii si membrii echipajului aflati la bordul avionului rusesc prabusit in Ucraina au murit in urma accidentulu.

×
Subiecte în articol: externe