x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii anunță că rușii au bombardat din nou zona în care este centrala nucleară de la Zaporojie

Ucrainenii anunță că rușii au bombardat din nou zona în care este centrala nucleară de la Zaporojie

13 Aug 2022   •   19:45
Ucrainenii anunță că rușii au bombardat din nou zona în care este centrala nucleară de la Zaporojie
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii vorbesc despre noi „provocări" ale rușilor în Zaporojie și anunță că sâmbătă au avut loc bombardamente în apropierea centralei nucleare, potrivit Reuters.

Agenția ucraineană de informații a avertizat sâmbătă cu privire la noi „provocări" rusești la centrala nucleară din sudul Ucrainei, în timp ce primarul în exil al orașului în care se află unitatea a declarat că zona a fost supusă unor noi bombardamente.

Primarul din Enerhodar, Dmytro Orlov, care a fost evacuat în aprilie pe teritoriul controlat de Kiev, a anunțat pe Telegram că locuitorii l-au informat despre noi bombardamente rusești în direcția zonei industriale a orașului și a centralei nucleare din Zaporojia. Atacurile au avut loc sâmbătă, dar nu se știe dacă obuzele au vizat terenul centralei.

În replică, oficialul local instalat de Rusia, Vladimir Rogov, a scris tot pe Telegram că forțele ucrainene au bombardat centrala.

„Potrivit martorilor, în oraș se aud din nou explozii", a declarat Rogov, adăugând că obuze au căzut în apropierea centralei.

Tot sâmbătă, agenția ucraineană de informații a anunțat că Rusia pregătește noi „provocări" la centrală, afirmând că trupele rusești au parcat un obuzier autopropulsat Pion în afara orașului din apropiere și au pus un steag ucrainean pe el.

Agenția a mai spus că loviturile de joi de pe teritoriul uzinei din Zaporojia despre care Ucraina spune că au avariat infrastructura de pompare a apei și o stație de pompieri, au fost efectuate din satul Vodiane, controlat de Rusia, la aproximativ șapte kilometri est de uzină.

(sursa: Mediafax)

×