x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE a dat undă verde acordului cu Londra

UE a dat undă verde acordului cu Londra

20 Noi 2018   •   09:17
UE a dat undă verde acordului cu Londra
Sursa foto: Genevieve ENGEL

Miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, şi-au exprimat ieri sprijinul pentru acordul care stabileşte termenii retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din blocul comunitar, la finalul lui martie anul viitor, transmite dpa.

Mai mulţi miniştri au subliniat în intervenţiile lor că acordul, care are 585 de pagini, nu poate face obiectul renegocierii. Documentul a devenit, însă, ţinta unor atacuri virulente în Marea Britanie şi trebuie să fie ratificat de ambele părţi. „Sunt mulţumit că astăzi miniştrii au sprijinit pachetul global; în particular, statele membre susţin proiectul de acord privind retragerea”, a declarat negociatorul-şef pentru Brexit al UE, Michel Barnier, după reuniunea miniştrilor afacerilor europene din cele 27 de state ce rămân în UE după Brexit. Reuniunea de luni a deschis calea pentru un summit special, care va avea loc la Bruxelles, duminică, atunci când liderii celor 27 de state rămase în UE vor parafa acordul de retragere a Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi o declaraţie politică comună în privința viitoarei relaţii dintre Londra şi blocul comunitar.

În prezent, se lucrează încă la finalizarea acestei declaraţii politice, care va constitui baza pentru negocierile comerciale prevăzute să înceapă după retragerea britanicilor din Uniunea Europeană.

 

 

×
Subiecte în articol: ue Marea Britanie brexit