x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE încearcă din nou să ajungă la un acord privind embargoul petrolier impus Rusiei

UE încearcă din nou să ajungă la un acord privind embargoul petrolier impus Rusiei

30 Mai 2022   •   11:00
UE încearcă din nou să ajungă la un acord privind embargoul petrolier impus Rusiei

Uniunea Europeană nu a reușit duminică să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc, dar diplomații vor încerca să facă progrese înainte de summitul de luni și marți, potrivit Reuters.

Un diplomat UE de rang înalt a declarat că există „încă prea multe detalii de rezolvat” pentru a spera la un acord înainte ca liderii Uniunii Europene să se reunească luni după-amiază la Bruxelles.

Sancțiunile propuse pentru importurile de petrol fac parte din cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Pachetul include eliminarea celei mai mari bănci rusești, Sberbank, din sistemul de mesagerie SWIFT, interzicerea televiziunilor rusești în UE și adăugarea mai multor nume pe o listă de persoane ale căror active sunt înghețate și care nu pot intra în UE.

Întregul pachet a fost blocat de Ungaria, anunță Reuters, care afirmă că un embargo asupra petrolului ar fi o lovitură grea pentru economia sa, deoarece nu poate obține cu ușurință petrol din altă parte. Slovacia și Republica Cehă și-au exprimat îngrijorări similare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ue