x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE îl avertizează pe Musk înainte de interviul său pe X în direct cu Donald Trump

UE îl avertizează pe Musk înainte de interviul său pe X în direct cu Donald Trump

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   22:45
UE îl avertizează pe Musk înainte de interviul său pe X în direct cu Donald Trump
Sursa foto: Hepta

Comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, l-a avertizat luni pe Elon Musk, proprietarul reţelei de social media X, cu câteva ore înaintea unui interviu în direct cu Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, amintindu-i de obligaţiile de moderare pe reţeaua de socializare pentru a evita "amplificarea conţinuturilor periculoase", relatează AFP.

Într-un mesaj adresat miliardarului american, din care AFP a obţinut o copie, Thierry Breton îi aminteşte de obligaţiile sale în cadrul noii legislaţii europene asupra serviciilor digitale (DSA), subliniind în special că acest imperativ de moderare se aplică tuturor utilizatorilor X, "inclusiv dumneavoastră personal".

Elon Musk, care a cumpărat reţeaua socială în 2022, are peste 193 de milioane de abonaţi.

Un obişnuit al mesajelor incendiare împotriva democraţilor americani, miliardarul urmează să-l intervieveze luni seara în direct pe X pe candidatul republican la alegerile prezidenţiale pe care îl susţine din răsputeri. Acest dialog "va fi de asemenea accesibil utilizatorilor X din cadrul UE", îi aminteşte Thierry Breton în mesajul său.

"Serviciile mele şi eu însumi vom fi extrem de vigilenţi cu privire la eventuale încălcări ale DSA şi nu vom ezita să utilizăm toate instrumentele aflate la dispoziţia noastră, inclusiv măsuri temporare, dacă aceasta se va dovedi necesar pentru a-i proteja pe cetăţenii europeni", continuă Breton.

DSA obligă toate platformele online să instituie un sistem de semnalare a conţinuturilor problematice şi să acţioneze "prompt" pentru a retrage orice conţinut ilicit sau să facă accesul imposibil la acesta de îndată ce îl depistează.

După ce a cumpărat Twitter, Elon Musk a recurs la un val masiv de concedieri, decimând practic echipele de moderare ale reţelei sociale.

Bruxellesul a deschis în decembrie o anchetă oficială împotriva reţelei sociale X, suspectată de neîndeplinirea obligaţiilor sale în materie de luptă împotriva dezinformării. Comisia Europeană a indicat în special numărul redus de moderatori şi un sistem de semnalare a conţinuturilor ilicite ineficient. Reţeaua de socializare a asigurat atunci că îşi menţine angajamentul de a respecta reglementarea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ue musk interviu Donald Trump